" Medoviy " - 7 Января 2012 - O'zbekona O'zbegim Portali
WWW.UZ-BOYS.UCOZ.COM Четверг, 31.07.2014, 17:28
Главная | Регистрация | Вход Приветствую Вас Гость | RSS
Меню сайта
Категории раздела
Фильмы
Uzbek Film
Индийские фильмы
Сериал
Концерты
ТВ-передачи
Клипы
Uzbek mp3
Musics/Mp3
CHAT
Программы
Ko'chirib Olish
For mobile
Мультфильмы
Hi-Tech
Foydali Maslahatlar
Books/Kitoblar
Jahon Tillari
She'rlar/Verses
Новости
Обои
Юмор
Авто
Дизайн
Онлайн игры
Игры
RADIO
Спорт
Oshxona
JCH 2010/ЧМ 2010
Har-Xil
Savol/Javob
Ish/Работа
Bepul sms




Статистика

Онлайн всего: 2
Гостей: 2
Пользователей: 0
Форма входа

ONLINE VIDEO
ONLINE AUDIO
Главная » 2012 » Январь » 7 » " Medoviy "
00:33
" Medoviy "




Xamir uchun:

-   3ta tuxum

-   70gr saryog’

-   1,5 stakan shaker

-    3osh qoshiq asal

-    5stakan un (undan bir stakani xamir yoyishga kerak bo’ladi)

-    3choy qoshiq soda

-     Ozgina uksus

         Tort kremi uchun kerakli masalliqlar

- 1stakan shaker (yoki shaker upasi)

-  300 gr  qaymoq

- 300gr saryog’

- 200 gr qora olxo’ri

 

  Tayyorlanishi:
Ushbu tortni tayyorlashdan oldin qora olxo’rini qaynagan suvda ivitib qo’yishni tavsiya etamiz.

Tort tayyor bo’lishidan bir necha soat oldin saryog’ erishi uchun muzxonada olib chiqishni unutmang!!!
 Xamirni tayyorlaymiz. Idishda tuxum va asalni  solamiz va yaxshilab bir-biri bilan ezamiz. So’ng unga yumshoq saryog’, shaker va 4 stakan unni solamiz. Sodani uksus bilan  aralashtiramiz va idishga solib xamir qoramiz. Tayyor xamirni 6ta uzvolachalarga bo’lamiz. Har bitta uzvolachani yoyamiz va ketma-ktelikda 180 gradus haroratidagi duxovkada pishirib olamiz. Xamirimiz yupqa bo’lgani yaxshi ortib qolgan xamirni bittasiga birlashtirib yana bitta qavat uchun ham pishirib olishimiz mumkin.

 Xamirlarimiz tayyor bo’lgandan so’ng qaymoqli kremni tayyorlaymiz.  Qaymoqni yaxshilab ko’pirtiramiz va sekin unga shaker solamiz.  Keyin unga yumshoq saryog’ni qo’shib yaxshilab mikser yordamida aralashtiramiz.


Endi tortni tayyorlaydigan podnisni olamiz.  Qora olxo’rini kesib tayyorlab qo’yamiz. Unga birinchi xamirni qo’yib ustidan saryog’  surtamiz va olxo’ri bo’laklaridan  sepamiz. Ustiga ikkinchi qavat qo’yib, avalgi harakatlarimizni takrorlaymiz. Shu tarzda hamma xamirni qilib, tortni tayyorlaymiz. Tepasiga esa chekalaridan qolgan xamirni maydalab yoki maydalangan kokos, yoki yong’oq sepib bezatib qoyishingiz mumkin. Tortni muzlatkichga qo’yamiz.

Hammaga tort qancha vaqt muzlatkichda turishi kerak, degan savol qiziq bo’lsa kerak. Aniq hech narsa deyolmiman, bu xamir qavatlari va uning qalingligiga bog’liq. Lekin, tog’risini aytsam tort bir kun mobaynida  muzlatkichda tursa takrorlanmas ta’mga ega bo’ladi. Agar qolsa albatta.......


Категория: Foydali Maslahatlar | Просмотров: 772 | Добавил: ADMIN | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email:
Код *:
Поиск
Календарь
«  Январь 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архив записей
Mini chat
Друзья сайта
  • WWW.UZ-BOLAKAY.COM
  • WWW.UZ-BOLAKAY.COM
  • WWW.UZ-BOLAKAY.COM
  • <

    BY ADMIN -:- KAMOLIDDIN -:-Rasuljon -:- © 2014
    Бесплатный конструктор сайтов - uCoz